Профспілка студентів

Головний корпус, 2-ий поверх тел.: 733-78-49

Голова профкому – Зеленін Геннадій Іванович.

Заступник голови  – Трохимчук Сергій Миколайович.

Первинна профспілкова організація Української інженерно-педагогічної академії об’єднує на громадських засадах більше 2 тис. студентів, аспірантів та докторантів.

Основними напрямками діяльності профкому є здійснення соціального та правового захисту студентства, організація його оздоровлення, змістовного проведення дозвілля студентської молоді, допомога малозабезпеченим категоріям студентів.

Профспілкова організація Української інженерно-педагогічної академії є частиною профспілки працівників освіти і науки України, яка тільки в Харкові об’єднує більше 80 тис. студентів.

На кожному факультеті існують профспілкові бюро, які займаються захистом Ваших прав, оздоровленням, культурною, спортивною, організаційною роботою тощо. В кожній групі є профгрупорг, який не лише володіє необхідною Вам інформацією, а й представляє й відстоює Ваші права та інтереси на всіх рівнях.

Щорічно наприкінці грудня студенти, які мають неповнолітніх дітей, отримують для них у профкомі новорічні подарунки.

Навчаються в Академії також діти, позбавлені батьківського піклування, тож значна увага профспілки спрямована на них: кожен такий студент отримує єдиний квиток, який дає право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, отримує матеріальну допомогу, новорічні подарункові набори.

Кожен студент, який навчається в Академії може отримати в профкомі пільгову картку для проїзду в метрополітені.

Всі іногородні студенти забезпечуються житлом у гуртожитках. Профспілка займається організацією дозвілля молоді, співпрацюючи з культурним центром, кафедрою фізичного виховання.

Стало доброю традицією проведення щорічних конкурсів «Міс та Містер Академія», змагання команд факультетів з КВК, чемпіонат з КВК, Дні здоров’я, змагання з черлідингу. За підтримки профспілки проводяться тематичні вечори, інтелектуальні змагання, дискотеки.

Первинною профспілковою організацією студентів разом з адміністрацією Академії розроблено та затверджено положення про щорічні конкурси: на кращу академічну групу Академії; кращий студентський гуртожиток, кращу студентську кімнату у гуртожитках.

Наша профспілка і справді є чудовою школою життя, багато чим допомагає соціально незахищеній молоді. Можна по праву вважати себе щасливим, коли потрапляєш до такого колективу.