Українська інженерно-педагогічна академія та Телесенс Академія підписали меморандум про взаємодію

 Українська інженерно-педагогічна академія та Телесенс Академія підписали меморандум про взаємодію, метою якого є підвищення конкурентоспроможності випускників УІПА на ринку праці за рахунок підвищення якості підготовки фахівців, суміщення навчання та роботи за фахом та якості проходження практик.

 

 

Українська інженерно-педагогічна академія та Телесенс Академія підписали меморандум про взаємодію, предметом якого є забезпечення сторонами надання освітніх послуг направлених на отримання здобувачами освіти сукупності систематизованих знань, умінь і практичних навичок, способів мислення, професійних, світоглядних і громадських якостей, морально-етичних цінностей, компетентностей у відповідній галузі знань за певною кваліфікацією в межах освітніх програм магістратури згідно ліцензії УІПА та підвищення зазначеного рівня шляхом здобуття, за бажанням здобувачів освіти, додаткових поглиблених (в межах освітніх програм) знань та практичних умінь в галузі управління бізнес проектами за програмою, що реалізує Телесенс Академія.

Мета співробітництва – підвищення конкурентоспроможності випускників УІПА на ринку праці за рахунок підвищення якості підготовки фахівців, суміщення навчання та роботи за фахом та якості проходження практик.

За словами кураторів програми від Телесенс Академії, кращі із студентів зможуть проходити практику в ІТ-компаніях, а також контактувати з рекрутерами фірм, які шукають бізнес-аналітиків.

Попит на таких фахівців зростає – про це говорить зростаюча кількість вакансій на сайтах пошуку роботи.

«Щоб підготувати конкурентоздатного фахівця для ІТ-галузі, необхідно надати йому фундаментальну базу, підкріплену володінням сучасними ІТ-технологіями. Таку підготовку заклад вищої освіти може надати при співробітництві з бізнесом в галузі ІТ» – відмічає ректор УІПА, проф. Коваленко О.Е. Також вона додала, що в академії будуть створені належні умови для студентів, щоб вони мали можливість одночасно з навчанням в УІПА отримувати відповідні компетентності в галузі бізнес-аналізу в ІТ при Телесенс Академії.

«З розвитком ІТ-індустрії зростає число компаній, що створюють свої продукти. Тобто ступінь їх відповідальності за результати роботи зростає. Як результат, збільшується попит на бізнес-аналітиків, які можуть спілкуватися однією мовою з розробниками програмного забезпечення та управлінцями» - підкреслив Едуард Рубін – засновник Телесенс Академії та член Наглядової ради Kharkiv IT Cluster.

Він добавив: «Як тільки компанії почули про вищеописану ідею, зразу почали цікавитись потенційними випускниками.»

Це фактично перша комплексна програма підготовки фахівців в галузі бізнес-аналізу ІТ в Харкові і яскравий приклад продуктивної синергії формальної і неформальної ІТ освіти.