УІПА отримала статус «Філіал «Дівчата STEM»

 

Українська інженерно-педагогічна академія стала частиною родини Дівчата STEM і в рамках офіційної співпраці з Центром «Розвиток КСВ» (ініціатива Дівчата STEM) отримала статус «Філіал «Дівчата STEM».

Філіали «Дівчата STEM» – це спільнота активних дівчат у закладах загальної середньої та вищої освіти України, що об’єднуються з метою більшого залучення та збільшення кількості дівчат до STEM-напрямів (наука, технології, інженерія, математика).

STEM – це абревіатура від:

Science – наука (фізика, астрономія, хімія, біологія, географія, економіка).

Technology – технології (інформатика, технології).

Engineering – інженерія (робототехніка, 3D-моделювання).

Mathematics – математика..

Завдання спільноти:

- Допомагати залучати талановитих дівчат до STEM  та розвиватись у STEM професіях.

- Викорінювати гендерні стереотипи щодо дівчат в STEM.

- Покращувати взаємодію між дівчатами різних навчальних закладів та спеціальностей, які цікавляться STEM-напрямами.

- Впроваджувати STEM-підходи.

- Підвищити обізнаність про STEM як провідний підхід до навчання в Україні.

Всі дівчата УІПА можуть стати учасницями Філіалу «Дівчата STEM» УІПА 

Для цього треба заповнити Згоду на участь у програмі (бланки згод є у деканатах, науково-дослідному відділі, відділі закордонних справ).

Участь у цій ініціативі в УІПА дає можливість брати участь у цікавих заходах спільноти на академічному та національному рівні (Конкурс на кращий гендерно чутливий STEM-урок, Хакатони для дівчат, Менторська програма, Національний день дівчат у технологіях, День дівчат в ІКТ та інших заходах); зустріч з надихаючими жінками в різних науково-технологічних напрямках і жінками у STEM; участь у кар’єрних консультаціях та відповідних заходах для залучення до майбутньої діяльності у STEM, підтримка у реалізації власних проєктів, рекомендації при працевлаштуванні в STEM-компанії.