Українська премія «Для жінок в науці – 2019»

 

 

 

 

 

 

Премія «Для жінок у науці» має на меті збільшення кількості жінок, які працюють у науковій сфері України, заохочення та підтримку молодих жінок-науковців (віком до 40 років включно) – громадянок України, які професійно проводять наукові дослідження у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг та математика) на території України в наукових установах Національної академії наук України і галузевих національних академій наук; у закладах вищої освіти та інших наукових установах незалежно від форм власності та відомчої належності.

Премію започатковано ТОВ «ЛОРЕАЛЬ УКРАЇНА» у партнерстві з Національною Академією Наук України під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО і вона є частиною глобальної Програми L’ORÉAL-ЮНЕСКО «Для жінок у науці», що існує з 1998 року і яка сприяє збільшенню внеску жінок у сферу наукових досліджень на глобальному рівні.

За результатами проведення Премії 2019 року «Для жінок у науці» в Україні авторитетне і незалежне журі визначить трьох переможниць, кожній з яких, відповідно до Правил Премії, буде присуджено премію, що запроваджена ТОВ «ЛОРЕАЛЬ УКРАЇНА».

У Премії можуть брати участь жінки, які професійно проводять наукові дослідження у галузі STEM (STEM розшифровується як: наука, технології, інжиніринг та математика) на території України в наукових установах Національної академії наук України і галузевих національних академій наук; у закладах вищої освіти та інших наукових установах незалежно від форм власності та відомчої належності. Учасниці мають відповідати таким умовам:

- бути громадянками України;

- віком від 18 до 40 років включно на момент закінчення терміну подання заяв;

- наявність наукового ступеня;

- наявність публікацій у журналах, що індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus та/або Web of Science;

- cоціальна активність задля популяризації науки (бажана).

Кінцевий термін подання: 25 червня.

Докладніше за посиланням