Collegium Civitas запрошує викладачів УІПА на стажування

 

Освітянську спільноту Української інженерно-педагогічної академії запрошують на міжнародне науково-педагогічне стажування на базі Університету Collegium Civitas (Польща).

Тема стажування: «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у закладах вищої освіти Польщі».

Дати проведення: з 8 листопада по 13 грудня.

Дати виїзного модулю: 11-13 грудня.

Реєстрація триває до: 1 листопада.

Кожний учасник отримає Сертифікат про стажування тривалістю 120 ак. годин.

Теми стажування:

  1. Поняття інтернаціоналізації вищої освіти, основні складові. Народження та еволюція цього поняття.
  2. Поняття багатокультурності та еволюція. Культурний шок як один із бар’єрів на шляху до міжнародного характеру закладів вищої освіти у Польщі. Ефективне спілкування в багатокультурному середовищі і культурна компетентність як один з інструментів інтернаціоналізації освіти.
  3. Конституція для науки. Проєкт реформи польської вищої освіти (Міністра SZ J. Gowina). Програми наукового моделювання професійної підготовки студентів. Основні інструменти підтримки мобільності науковців.
  4. Організація навчання, програми та підготовки студентів у польських закладах вищої освіти. Ознайомлення з теоретичними засадами організації навчального процесу та освітніми стандартами у польських закладах вищої освіти. Моделі європейських освітніх систем та особливості роботи із ними, методи оцінювання успішності студентів, організація праці викладача європейського закладу вищої освіти та формування педагогічного навантаження. Болонська система та її вплив на інтернаціоналізацію освіти.
  5. Підтримка та використання грантів для інтернаціоналізації закладів вищої освіти. Організація міжнародної співпраці в рамках Європейського законодавства. Освітні програми, гранти та стипендії Європейського союзу, особливості вибору, організація роботи. Колегіум Civitas, досвід участі в програмі Erasmus та її роль у інтернаціоналізації освіти.
  6. Створення та управління дослідницькими та аналітичними проєктами. Написання власного проєкту за результатами стажування та презентація його під час виїзного модулю.

 

Детальна інформація про стажування за посиланням

Програма стажування