УІПА на стартовій нараді-семінарі проєкту ERASMUS+ PAGOSTE

 

Делегація Української інженерно-педагогічної академії у складі ректора проф. Коваленко О.Е., проректора з наукової роботи Купріянова О.В., зав. каф. педагогіки, методики та менеджменту освіти проф. Брюханової Н.О. і декана факультету ЕУОТ Ярмош О.В. взяли участь у семінарі, що відбувся в Університеті Констанцу, Німеччина та ознаменував початок активної фази реалізації проєкту Erasmus+ KA2 PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні».

Проєкт під головуванням німецького вишу об’єднав представників Віденського університету економіки та бізнесу, Австрія; Римського університету Тре, Італія; п’яти українських ЗВО: Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана, Української інженерно-педагогічної академії, Національного транспортного університету, Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського, а також директорату професійної освіти МОН України та Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук.

Впродовж двох напружених днів роботи над проєктом були обговорені плани роботи у рамках проєкту, проблеми і можливі рішення управління професійною освітою України, шляхи партнерства профтеху, роботодавців його випускників і університетів, що готують викладачів технічних дисциплін. Представники України ознайомилися з організацією професійної освіти Німеччини, Австрії і Італії, а також окреслили найбільш гострі проблеми реформування професійної освіти. Проф. Коваленко О.Е. розповіла про досвід системи підготовки інженерів-педагогів УІПА, та проблеми управління підготовкою професійних кадрів.

Під час роботи члени проєкту відвідали професійну школу у м. Радольфцелль, де ознайомилися з організацією навчального процесу і оглянули навчальну інфраструктуру цього закладу професійної освіти Німеччини.

Проєкт, що розпочався, розрахований на три роки і має активності майже кожен місяць. Найближчий захід у рамках проєкту, що буде проходити в Харкові на базі УІПА, передбачає навчання викладачів і запланований на 18-19 червня 2020 року.