University of Wismar (Німеччина) новий міжнародний партнер УІПА

 

Підписано Меморандум про академічну взаємодію та співдружність між Українською інженерно-педагогічною академією (м. Харків) та Університетом прикладних наук: технології, бізнесу і дизайну у Вісмарі (Німеччина).

Цим меморандумом визнається важливість обміну в сферах навчання та досліджень, а також особливі можливості, які надає зміцнення контактів між викладачами та здобувачами, вченими та дослідниками закладів вищої освіти, обмін досвідом, а також сприяння організації та проведенню спільних заходів.

Відповідальною особою є Фоменко Анна Володимирівна, член NordHausUA, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту УІПА, яка запрошена до викладання курсу "Academic research and writing" у якості scientific researcher до університету Вісмара.

Університет Вісмара (University of Applied Sciences: Technology, Business and Design), є третім за величиною та третім найстарішим державним університетом у Федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія. Університет розташований у місті Вісмар, на узбережжі Балтійського моря на самій півночі Німеччини, а його кампус розташований лише за 500 метрів від гавані. Університет був заснований у 1908 році як інженерна академія і став важливою частиною культурного життя міста.

Університет має 3 факультети, що відображають три предмети в його назві: технології, бізнес і дизайн:

Інженерний факультет (механічна інженерія, інженерія процесів та навколишнього середовища, цивільна інженерія, електроніка та мультимедійна інженерія, морські дослідження);

Факультет бізнесу (ділове адміністрування, господарське право, бізнес-інформатика);

Факультет дизайну (дизайн, архітектура, архітектура інтер'єру, комунікаційний дизайн).

Університет пропонує понад 50 курсів, у тому числі дистанційне навчання через свій дочірній WINGS-університет. Більшість курсів дають змогу отримати ступінь бакалавра через 3-3,5 роки або ступінь магістра ще через 1,5-2 роки. Студенти зі ступенем магістра (5 років навчання) мають право на здобуття ступеня доктора філософії.