В УІПА провели круглий стіл для представників професійної та загальноосвітньої освіти в рамках Erasmus+ проєкту CRED4TEACH

 

В ННІ «Українська інженерно-педагогічна академія» Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна 11вересня 2024 року було проведено круглий стіл для представників закладів професійної (професійно-технічної) та загальної середньої освіти у рамках Erasmus+ проєкту CRED4TEACH «Мікрокваліфікації на основі MООС для професійного розвитку викладачів» на тему «Формування та удосконалення цифрових компетенцій у викладачів ЗП(ПТ)О й учителів шкіл на базі масових відкритих оnline-курсів (МВОК)».

На заході були представлені доповіді: координатора проєкту в ННІ «УІПА» професора кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики, д.т.н. Олександра КУПРІЯНОВА на тему «Мікрокваліфікації здобуті на основі масових відкритих оnline-курсів (МВОК) для професійного розвитку викладачів», який представив проєкт CRED4TEACH та розповів про можливості для учасників круглого столу. Учасник проєкту доцент кафедри практичної психології, к.т.н. Андрій ЛОМАКІН представив тему «Загальноєвропейська структура мікрокваліфікацій», де детально ознайомив із особливостями отримання мікрокваліфікацій та отримання їх у рамках проєкту. Професор кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики, д.пед.н. Тетяна БОНДАРЕНКО виступила із доповіддю на тему «Підвищення кваліфікації викладачів ЗП(ПТ)О й учителів шкіл на базі МВОК» та розповіла про структуру МВОКів, які будуть розроблені та представлені ННУ «УІПА» у рамках проєкту CRED4TEACH.

Національний координатор Erasmus+ проєкту CRED4TEACH, заступник начальника управління міжнародних зв’язків Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Роман НЕСТЕРЕНКО презентував тему «Інтернаціоналізація освіти та можливості програми Erasmus+» та ознайомив слухачів із можливостями розвитку потенціалу українських ЗП(ПТ)О та шкіл в рамках проєктів програми Erasmus+.

Також в рамках заходу гості ознайомилися із відкритою в рамках проєкту Erasmus+ CRED4TEACH студією масових відкритих онлайн-курсів Центру інноваційних освітніх технологій ННІ «УІПА» ХНУ імені В.Н.  Каразіна, де здійснюється створення навчальних відео-матеріалів, монтаж та забезпечення технічної підтримки у проведенні онлайн-навчання.

Учасниками круглого столу були заступник директора та методисти Науково-методичного центру професійної освіти Харківської області та викладач Валківського ліцею. Представники безперечно були дуже зацікавлені у співпраці та створені власних МВОК на такому професійному обладнанні, яке розміщене на базі УІПА та виявили бажання найскоріше отримати можливість працювати у створенні відеоматеріалів.

Чекаємо активної участі та плідної співпраці!