«En route!» до втілення нових ідей у галузі інтернаціоналізації вищої освіти України

 

У складі української делегації представниця ННІ «Українська інженерно-педагогічна академія» Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна професорка Марина ВАСИЛЬЄВА взяла участь у 34-ій щорічній конференції та виставці Європейської асоціації міжнародної освіти (EAIE). Конференція проходила 17-20 вересня 2024 року в м. Тулузі (Франція) і мала символічну назву «En route!» (Рухаймося вперед!), що наголошує на єднанні всіх на шляху до інтернаціоналізації в галузі освіти.

Конференція ЕАІЕ – це найбільша в Європі міжнародна конференція, присвячена питанням інтернаціоналізації освіти; захід, у якому цього року взяли участь 7000+ учасників з усього світу. Україні на конференції було надано окремий стенд, що забезпечило можливість учасникам (серед яких – представники різних закладів вищої освіти) зосередити увагу на проблемах інтернаціоналізації української освіти і поширити інформацію про можливості у цій галузі.

Під час конференції, програма якої була насиченою, вдалося взяти участь у роботі секцій за різними напрямами: Європейські програми, викладання, навчання, студентська та академічна мобільність, партнерство, лідерство стратегія, політика, соціальна відповідальність та ін. Вдалося зустрітися й особисто поспілкуватися з представниками закладів освіти й агентств з інтернаціоналізації різних країн щодо налагодження співпраці у міжнародному просторі. Приємними були зустрічі з теперішніми і майбутніми партнерами проєктів Erasmus+.

Мальовниче місто Тулуза, насичена програма конференції, цікаві обговорення і нові знайомства, енергія і плідне спілкування з українськими колегами і представниками різних країн залишили приємні враження та спонукають до нових звершень у галузі освіти України.

Участь у конференції представниці УІПА стала можливою завдяки підтримці міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца в рамках проєкту DAAD “Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2024”, (MoI Ukraine)» як учасниці 3-ї когорти проєкту.

Щира подяка DAAD-German Academic Exchange Services і Leibniz Universität Hannover, адміністрації Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, координаторці проєкту “Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2024”, (MoI Ukraine)» Наталії БУТИЧ за забезпечення участі у конференції.