Викладачі УІПА взяли участь у навчально-практичній програмі «4 Кроки до Інновації»

 Викладачі нашої академії стали учасниками навчально-практичної програми «4 Кроки до Інновації», І етап якої відбувся 26-27 квітня в м. Києві за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Навчально-практична програма має на меті розширити знання слухачів у сфері технологічного бізнесу, дати навички пошуку потенційних інвесторів та комерціалізації наукових розробок.

 

Викладачі нашої академії – доцент кафедри менеджменту Бабенко К.Є., доцент кафедри економіки та організації діяльності суб’єктів господарювання Пархоменко О.С. та доцент кафедри філософії, українознавства і політології Сукачова Г.П. – стали учасниками навчально-практичної програми «4 Кроки до Інновації», І етап якої відбувся 26-27 квітня в м. Києві за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Головним спікером заходу був Денис Довгополий – відомий фахівець у галузі технологічного підприємництва, керуючий партнер компанії BayView Innovations, у минулому – співвласник і голова правління в Profitcenter, співвласник агентства Mobile Marketing Research (MMR), комерційний директор в Novatek (аутсорсинг/офшоринг) і Ukrpage (сфера ІТ-послуг); досвідчений фахівець у сфері управління і консалтингу, учасник більше 40 проектів у сфері ІТ. Також він займається соціальними проектами, зокрема, організовує Startup Crash Test та інкубатор GrowthUP, веде освітні та консультаційні програми для стартапів, організовує поїздки українських підприємців у Силіконову долину.

Навчально-практична програма «4 Кроки до Інновації» має на меті розширити знання слухачів у сфері технологічного бізнесу, дати навички пошуку потенційних інвесторів та комерціалізації наукових розробок. Основними у цій діяльності є три важливі моменти: добра і цікава ідея, шляхи її втілення та фінансування, і нарешті – пошук інвесторів. Денис Довгополий також розповів про патентування, комерціалізацію, участь приватних підприємств у реалізації та просуванні своїх винаходів на ринок.

Поради лектора дали слухачам сучасні знання про те, як працює технологічний бізнес, про роль науковців у екосистемі та інфраструктурі технологічного бізнесу, а також дозволили отримати «дорожню карту», за якою можна успішно просувати свої розробки на ринку.