Ашеровські читання

 16 лютого в 14:00 в аудиторії ім. проф. А.Т. Ашерова (208/4) Української інженерно-педагогічної академії відбудуться Міжнародні читання пам'яті професора А.Т. Ашерова, присвячені 80-річчю від дня його народження.

У програмі виступи науковців, колег, учнів А.Т. Ашерова, присвячені питанням оцінки наступності досліджень його наукової школи в області ергономіки та інженерної педагогіки.

 

 

 

З ім'ям Аківи Товієвича Ашерова – відомого вченого в області ергономіки та інженерної педагогіки, члена Міжнародної Академії інформатизації по відділенню «Суспільний розвиток і громадська інформація», академіка міжнародної академії людини в аерокосмічних системах, глави Східної регіональної групи Всеукраїнської ергономічної асоціації, генерального секретаря Українського національного моніторингового комітету Міжнародного товариства інженерної педагогіки тісно пов'язана історія становлення та розвитку досліджень ний в області ергономіки інформаційних технологій, а також науково-дослідна робота в області інженерної педагогіки і психології.

А.Т. Ашеров створив свою наукову школу з проблем створення, забезпечення якості та ефективності функціонування інформаційно-обчислювальних систем. Випустив понад 40 монографій і навчальних посібників, опублікував понад 100 статей в галузі інженерної педагогіки, психології та ергономіки. Регулярно виїжджав з доповідями на міжнародні наукові конференції та симпозіуми. Отримав визнання і заслужений авторитет у міжнародному науковому середовищі.

Був членом експертної Ради ВАК України з педагогічних наук; членом спеціалізованої Ради по захисту докторських дисертацій при Харківському державному автодорожньому технічному університеті за спеціальністю «Ергономіка»; членом спеціалізованої Ради по захисту кандидатських дисертацій при Українській інженерно-педагогічний академії за спеціальностями педагогічного профилю; головою Ради по комп'ютеризації Української інженерно-педагогічної академії.

Відмінник освіти України, нагороджений медаллю «Ветеран праці».

В знак визнання видатних заслуг і з метою увічнення імені чудового вченого в області ергономіки і інженерної педагогіки і затвердження наступності в розвитку різних напрямків досліджень його наукової школи адміністрацією УІПА прийнято рішення провести читання пам'яті А.Т. Ашерова.

Дата проведення читань приурочена дню народження Аківи Товієвича Ашерова (18 лютого 1938 року).