Всеукраїнський науково-практичний web-форум на тему: «Розбудова єдиного інформаційного простору української освіти – вимога часу».

 22-23 березня 2018 року на базі Української інженерно-педагогічної академії пройшов Всеукраїнський науково-практичний web-форум на тему:

«Розбудова єдиного інформаційного простору української освіти – вимога часу».

 

 

2-23 березня 2018 року на базі Української інженерно-педагогічної академії пройшов Всеукраїнський науково-практичний web-форум на тему:

«Розбудова єдиного інформаційного простору української освіти – вимога часу».

З привітальним словом від Української інженерно-педагогічної академії виступила ректор Коваленко Олена Едуардівна, доктор педагогічних наук, професор та проректор з наукової роботи УІПА Лазарєв Микола Іванович, доктор педагогічних наук, професор. Також привітала із роботою форуму та побажала успіхів завідувач кафедри Інформаційних, комп’ютерних та поліграфічних технологій УІПА Нечуйвітер Олеся Петрівна, доктор фізико-математичних наук, професор. Від Національного центру «Мала академія наук України» привітав учасників форуму заступник директора з наукової роботи Стрижак Олександр Євгенійович, доктор технічних наук, лауреат державної премії в галузі освіти.

Організаторами форму виступили: Національний центр «Мала академія наук України», Українська інженерно-педагогічна академія, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Харківській області, Громадська організація «Школа адаптивного управління соціально-педагогічними системами», Льотна академія національного авіаційного університету, Люботинський міжшкільний навчально-виробничий комбінат.

У роботі форуму взяли участь 62 учасники, а саме науковці і практики із Києва, Кривого Рогу, Кропивницького, Чернігова, Львова, Харкова, а також представники із ЗП(ПТ)О та загальноосвітніх закладів Харківської області.

Програма першого дня форуму передбачала роботу секцій:

І. Трансдисциплінарна парадигма інформаційно-освітнього простору у векторі формування трудового та інтелектуального потенціалу держави.

ІІ. Реалії та перспективи розбудови єдиного відкритого інформаційного простору української освіти у співпраці загальноосвітніх, професійних (професійно-технічних), вищих і позашкільних навчальних закладів.

ІІІ. Вітчизняний і зарубіжний досвід фундаментальних і прикладних досліджень розвитку дуальної освіти в умовах єдиного відкритого інформаційного освітнього простору.

IV. Науково-технологічні засади електронної освіти: засоби, методики, технології, середовища.

Наступного дня відбулася робоча нарада з питань організації науково-дослідної роботи в умовах спільної діяльності Національного центру «Мала академія наук України», Української інженерно-педагогічної академії та закладів освіти Харківщини.

Завершився форум підведенням підсумків й оголошенням рішень щодо перспектив та завдань спільної діяльності освітніх установ і навчальних закладів Харківщини з Національним центром «Мала академія наук України».

Матеріали Всеукраїнського науково-практичного Веб-форуму розміщені на сайті кафедри Інформаційних, комп’ютерних та поліграфічних технологій за посиланням: http://ikpt.uipa.edu.ua/ua/forum-presentations-ua/

По завершенню форуму всі бажаючі отримали сертифікати.

Бажаємо подальших успіхів учасникам Всеукраїнського форуму та активної спільної роботи.