Участь УІПА у першій освітній поїздці міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті» до Університету ім. Масарика, Брно (Чехія)

 

Завідувачка кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти проф. Брюханова Н.О. разом із представниками інших провідних педагогічних ЗВО України пройшла навчання в рамках тижневого майстер-класу «Підготовка вчителя 21-го століття».

Протягом тижня учасники ознайомились з темами щодо університетського середовища у контексті індикаторів якості освіти, інтернаціоналізації, інноваційних технологій в освіті та педагогічній діяльності, проєктної діяльності як частини навчання педагогів та ін.

Також учасники програми мали можливість взяти участь у міжнародній конференції про енвайронментальну освіту майбутніх педагогів.

Проєкт «Підготовка вчителя 21-го століття» реалізується Університетом Масарика у Брно за підтримки Чеської агенції розвитку та спрямований на посилення можливостей працівників середнього менеджменту та викладачів українських університетів, що готують майбутніх педагогів. Проєкт буде тривати до грудня 2021 року.

Упродовж 2019-2021 років у м. Брно загалом відбудеться 5 інтенсивних тижневих вишколів, присвячених актуальним темам вищої освіти, а саме підготовка педагога у 21 столітті, внутрішня оцінка закладів вищої освіти, інтернаціоналізація університетів та підготовка і участь у міжнародних проєктах, інші теми що відповідають актуальним інтересам учасників.

Також у наступному році відбудеться конференція українських та чеських докторантів (аспірантів), яка включатиме й освітню програму, спрямовану на знайомство з можливостями для молодих науковців. Також буде оголошено конкурс міжнародних докторантських (аспірантських) мініпроєктів для отримання мінігрантів на публікацію спільних статей.