Стартував новий етап проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ ст.»

 

Вчора, 6 квітня, розпочався черговий етап проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті», який реалізує Університет імені Масарика за підтримки Чеської агенції розвитку. Партнерами проєкту в Україні є Українська інженерно-педагогічна академія та ще 19 провідних педагогічних ЗВО України.

Весняний семестр 2021 року проєкт «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті» буде продовжуватися онлайн-курсом, спрямованим на теми інклюзії та інтернаціоналізації у середовищі вищої школи.

Як тема інклюзії, так і тема інтернаціоналізації протягом тривалого часу належать до пріоритетів Університету імені Масарика, де їм приділяють значну увагу і намагаються втілювати нові тренди у щоденній практиці, наприклад, актуальну нині тему інтернаціоналізації онлайн.

Своїм досвідом і результатами дослідження поділяться не лише співробітники педагогічного факультету, а й співробітники Центру закордонної співпраці та Центру для допомоги студентам з особливими потребами Університету імені Масарика. Курс включатиме також дискусію, практичний досвід і підтримку співпраці.

До опанування курсу від УІПА залучені провідні фахівці 4-х кафедр, а саме: кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики, кафедри практичної психології та кафедри іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва.

Вже за традицією, по завершенню курсу, для того щоб поділитися набутим досвідом з широкою освітянською аудиторією, Українська інженерно-педагогічна академія планує за підтримки Університету імені Масарика та проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у 21 столітті» організувати міжнародну літню онлайн-школу педагогічної майстерності «Освіта 4.0 та педагогічна досконалість».