Привітання Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета до Дня знань

 

Студенти, викладачі та співробітники Української інженерно-педагогічної академії! Щиро вітаємо вас з початком нового навчального року. Прийміть також привітання від Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета: 

Шановні освітяни, науковці, студенти і школярі, а також батьки наших учнів!

Я щиро вітаю вас зі святом 1 вересня – з Днем знань! З новим навчальним роком, який Україна розпочинає в такому очікуваному й нарешті повноцінному очному форматі!

Коронавірус випробовував нас на міцність, на стресостійкість і здатність навчати за будь-яких умов.

Але українська освіта, дякуючи талановитим педагогам й цілеспрямованим батькам наших учнів, гідно впоралася з усіма викликами дистанційного навчання.

І навіть більше, спільними зусиллями ми трансформували виклики пандемії у поштовх до розвитку: збільшили фінансування на матеріально-технічне забезпечення шкіл і вчителів, створили та запустили національну освітню платформу «Всеукраїнська школа онлайн», підключили до швидкісного інтернету десятки закладів освіти, стали більш гнучкими, а тому більш незалежними від зовнішніх чинників.

Цьогоріч свято знань є особливим для більш як 400 тисяч першокласників та 130 тисяч першокурсників!

Сьогодні свої двері перед вами відкриють школи та омріяні університети, які поведуть у неймовірно цікавий світ знань, до професійного становлення та саморозвитку.

Я бажаю кожному учню і студенту не боятися помилок, не зупинятися на півдорозі, й нехай ваші шкільні та університетські роки будуть сповнені відкриттями, досягненнями та перемогами. Вірте в себе, ставте перед собою максимально амбітні цілі, і ви обов'язково їх досягнете.

Від вашої старанності, жаги до знань, сумлінності залежить, без перебільшення, майбутнє нашої країни, незалежність, суверенітет, економічна міцність та інвестиційна привабливість. Тому завжди пам’ятайте, що саме ви – найцінніший скарб України і головний її потенціал!

А команда Міністерства освіти і науки, в свою чергу, продовжує активну роботу над впровадженням нових напрямів у галузі освіти і науки, втілює інновації, забезпечує доступність і високу конкурентоспроможність наших закладів освіти і здобувачів.

Ми впевнено йдемо шляхом перетворення України в освітньо-інноваційний хаб міжнародного значення.

Усім освітянам щиро я дякую за те, що стоїте у цьому процесі пліч-о-пліч з державою! Бажаю вам міцного здоров’я, миру, злагоди і невичерпного натхнення розвиватися та змінювати нашу Україну на краще!

Успіхів вам! Зі святом!