Фестиваль студентської моди «Весняні ластівки 2013»

 21 березня 2013 року у стінах УІПА відбувся фестиваль студентської моди «Весняні ластівки 2013». Це щорічний фестиваль у якому беруть участь як дизайнери – початківці так і професійні навчальні заклади.

 

 

21 березня 2013 року у стінах УІПА відбувся фестиваль студентської моди «Весняні ластівки 2013». Це щорічний фестиваль у якому беруть участь як дизайнери – початківці так і професійні навчальні заклади. Розпочали фестиваль словами привітання з весною проректора з навчальної роботи Васильєвої  І.Г.  Цього разу свято оформлювали колекції одягу з ХВПУ №40 з колекцією жіночого та чоловічого одягу «Біла птаха», колекція виконана в українському стилі на сучасний лад, з білосніжного атласу з яскравою вишивкою червоних квітів. ХПЛШВ та П № 12 при УІПА, представив на огляд дві колекції жіночого одягу – «Ніч» та «Весняні ластівки», обидві колекції виконані з урахуванням сучасного напрямку моди, виконані професійно та якісно. ПЛШТ №44, представив колекцію «Орхідея», яка відобразила основну задумку колекції вишуканої квітки. ХПЛШ та ХВ №38, колекцією жіночого одягу «Веселка», зуміли передати позитивний настрій та яскраві барви веселки.

Також у фестивалі взяли участь гості з Луганську та Полтави, а саме Луганський Національний університет ім.. Т.Г. Шевченко, кафедра інженерно-педагогічних дисциплін, та Полтавський Національний педагогічний університет ім.. В.Г. Короленка, кафедра технологій та дизайну, вони представили на огляд відео презентації з показом колекцій, які вдовольнили запити нинішньої моди, відобразили основні конструктивні направлення сучасної моди.

Серед дизайнерів початківців, на огляд глядачам, була представлена колекція одягу «Віва», студентки Петрук Тетяни, колекція виконана ручною в’язкою гачком, дуже професійно та вишукано, байдужою не залишилась жодна модниця у залі. Кафедра технологій та дизайну УІПА цього року представила на огляд колекцію жіночих вечірніх суконь «Діва», яка була пошита студентами кафедри під керівництвом Стаченко О.В., сукні вразили своєю яскравістю та шармом, довгі зі шлейфами, напівпрозорі, корсетні, з шиком та блиском. Театр моди «Се-ля-ві» під керівництвом Насирової Катерини, порадував новою колекцією «Ейфорія», яка зайняла друге місце на фестивалі «Студентська весна 2013» у м. Харкові. Шикарна постановка, захоплюючий дух та атмосфера ейфорії були передані дуже чітко та тонко.

Підсумували роботу фестивалю завідуючий кафедрою «ТіД» Рябчиков М.Л.,  декан та заступник декана з виховної роботи технологічного факультету Вілков С.М та Толмачова О.В. словами вдячності та натхнення на подальшу роботу. Всі учасники були нагороджені почесними грамотами та пам’ятними подарунками фестивалю.