К.е.н., асистент каф. ЕтаОДСГ Фоменко А.В. прийняла участь у парламентських слуханнях

 20 листопада 2013 р. в рамках залучення молодих науковців до створення та реалізації державної політики у сфері науки та інновацій України к.е.н., асистент кафедри ЕтаОДСГ Фоменко Анна Володимирівна прийняла участь у парламентських слуханнях.

   

20 листопада 2013 року відбулись парламентські слухання про становище молоді в Україні на тему «Участь молоді в суспільному житті: економічна активність», в яких взяли активну участь представники Ради молодих вчених при Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації України.

У ході парламентських слухань під головуванням В. Рибака та І. Калєтніка виступили з доповідями Міністр молоді та спорту Р. Сафіуллін, Міністр соціальної політики Н. Королевська, Голова комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму А. Палатний, народні депутати України, представники органів місцевого самоврядування, молодіжних та дитячих громадських організацій.

З доповіддю виступила делегація Ради молодих вчених Держінформнауки України, до складу якої входила к.е.н., асистент кафедри економіки та організації діяльності суб’єктів господарювання Української інженерно-педагогічної академії Анна Володимирівна Фоменко.

Представниками Ради молодих вчених при Держінформнауки України були задані питання Міністру молоді та спорту України Р. Сафіулліну щодо його ставлення до пропозиції залишити вік молоді в Україні на рівні 35 років, а не 28, як це пропонується в Стратегії з розвитку молодіжної політики; а також стосовно пропозиції надання перспективних податкових пільг підприємствам, що фінансують наукові дослідження. Міністр висловив свою підтримку даних пропозицій, однак зазначив, що ініціативи скорочення вікового цензу для всієї молоді пояснюються намаганням відповідати європейським нормам і, за його словами, таке обмеження може бути знижено навіть до 24 років. З економічними ж аспектами недоцільності такого кроку і з ефективністю пропонованих Радою молодих учених при Держінформнауки заходів щодо впровадження науково-орієнтованого оподаткування Р. Сафіуллін погодився і висловив готовність до співпраці в даному напрямку.