Привітання з Днем студента від очільника МОН Сергія Шкарлета

 

Дорогі друзі! Шановні здобувачі вищої освіти України!

 

Щиро вітаю вас зі святом молодості, енергії та розуму – з Днем студента, що встановлений в Україні на підтримку ініціативи студентської молоді та відзначається водночас із Міжнародним днем студентів.

Ідея створення першого студентського об'єднання зародилася в Європі ще наприкінці XIX століття. Роль студентського руху в історії світу є надважливою. Цей день не лише об'єднує мільйони молодих реформаторів, науковців, технологів, археологів, вчителів, космонавтів, політиків – особистостей усього світу – заради нових прогресивних стартапів та наукових відкриттів, але й підкреслює важливу роль студентів у розв’язанні актуальних проблем людства.

Студент сьогодні – це передусім індивідуальність, винахідник, Всесвіт. Міністерство освіти і науки України всебічно сприяє розвитку здобувача освіти та його світогляду, підтримує студентську спільноту шляхом запровадження нових форм здобуття знань, формування європейських трендів вищої освіти.

Тому бажаю всім студентам не шкодувати сил і часу на опанування наук, ставити перед собою амбітну мету і впевнено рухатися до неї.

Ви – щасливі, оскільки маєте дуже багато можливостей працювати над собою, розвиватися, вдосконалюватися та підвищувати рівень професіоналізму.

А ще бажаю насолоджуватися студентством, щиро кохати, веселитися з друзями і просто радіти життю! Проте не забувайте про здоров’я, дотримуйтеся дистанції, користуйтеся масками та антисептиками. Пам’ятайте: vivĕre est cogitāre.

Успіхів вам, здоров’я, впевненого професійного зростання та щасливих студентських років!

 

 

Бережіть себе! Зі святом!

 

З повагою до Вас                                                                  Сергій ШКАРЛЕТ