Викладачі УІПА взяли активну участь у створенні онлайн-курсу «Кар’єра в енергетиці – це круто!»

 

Викладачі Української інженерно-педагогічної академії кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики взяли активну участь у створенні та підготовці онлайн-курсу «Кар’єра в енергетиці – це круто!». Головна мета та орієнтованість даного курсу – мотивування молоді, передусім дівчат, до вибору енергетичних спеціальностей при вступі до вишів.

Наші викладачі, в особі завідувача кафедри ФЕЕ Чернюка А.М. та доцента кафедри Олійник Ю.С., брали участь у суспільному обговоренні сценарію, а Артем Чернюк також виступив одним з двох спікерів курсу.

Цільовою аудиторією онлайн-курсу є учні шкіл, студенти, вчительська спільнота, психологи, батьки учнів. Курс містить велику кількість корисної інформації про особливості роботи в галузі енергетики, історії успіху від професіоналів галузі, інформацію про заклади, які проводять навчання за спеціальностями в енергетичному секторі. Крім того, містить поради від представників компаній, як правильно скласти резюме та підготуватися до співбесіди.

Курс уже доступний для перегляду у відкритому доступі на платформі CareerHub 

«Людині властиво не помічати базові речі. Енергетика – це як здоров’я, помічаєш лише коли з ним (з нею) проблеми. Тому дуже важливо популяризувати енергетику, щоб уникнути енергетичних криз», – ділиться своїм баченням доцентка кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики Української інженерно-педагогічної академії Юлія Олійник.

Підготовкою курсу займались ГО «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці» за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ).

Відмітимо, що Українська інженерно-педагогічна академія є офіційним партнером проєкту, разом з Національним університетом «Львівська політехніка».