Участь представника УІПА в консультаціях з питань реорганізації мережі ЗВО між керівництвом МОН України та представниками профспілки працівників освіти і науки України

 

Консультації щодо питання реорганізації закладів вищої освіти в рамках проголошеної Урядом реформи вищої освіти відбулися 30 січня між керівництвом Міністерства освіти і науки України та представниками Профспілки працівників освіти і науки України.

Від профільного міністерства участь у роботі заходу взяли заступник Міністра освіти і науки України Михайло Винницький та Директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН Олег Шаров.

Учасниками від профспілкової сторони були: представники Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України, представники Львівської, Дніпропетровської, Одеської та інших обласних організацій профспілок.

Від Харківської області на консультації був присутній заступник голови первинної профспілкової організації Української інженерно-педагогічної академії Сергій Трохимчук.

На консультації було піднято ряд питань, які турбують науково-академічну спільноту закладів вищої освіти. Серед них:

- комунікація та відкритість процесів реорганізації та об’єднання закладів;

- залучення науково-педагогічних працівників до них;

- соціально-економічні гарантії викладачам;

- збереження контингенту студентства;

- підтримка унікальних напрямів навчання тощо.

Під час зустрічі заступник голови ППО УІПА Сергій Трохимчук передав листа від трудового колективу УІПА заступнику Міністра пану Михайлу Винницькому, в якому колектив виражає обурення ситуацією, яка склалася через необґрунтоване рішення МОН України про приєднання УІПА до Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, відсутністю комунікації з колективом з боку МОН України та вимогою зустрічі з колективом УІПА та надання пояснень з приводу ситуації що склалася.