В УІПА пройшов семінар «Стратегічне планування та розвиток бізнесу» в рамках програми «Лабораторія успіху»

 

В Українській інженерно-педагогічній академії 7 березня 2024 року відбувся бізнес-семінар на тему «Стратегічне планування та розвиток бізнесу» для молодих підприємців в рамках програми «Школа малого бізнесу» для молодих підприємців «Лабораторія успіху».

Цей проєкт був запропонований Регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з ГО «ФОПРАЗОМUA» за сприяння Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОВА в рамках Меморандуму між УІПА та Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва.

Спікеркою семінару була пані Вікторія ЧОБІТОК – доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри маркетингу та торговельного підприємництва Української інженерно-педагогічної академії.

На заході обговорювали, що протягом останнього десятиліття суттєво загострилися проблеми, пов’язані з глобальною нестабільністю: непрогнозовані фінансові кризи, пандемія Covid-19, війни, що вимагає перегляду підходів до стратегічного планування.

Стратегічне планування є основним етапом в розвитку бізнесу, від якості якого безпосередньо залежить ефективність діяльності суб’єкта стратегічного планування. Для визначення етапів стратегічного планування соціально-економічного розвитку держави важливо визначити його мету та місце у загальному процесі стратегічного управління та провести розмежування з іншими елементами.

Методологічна складність бездоганної реалізації процесу стратегічного планування є однією з причин, що обмежує його потенціал в нестабільних умовах.

Метою семінару було наукове обґрунтування теоретичних та практичних положень щодо ефективного стратегічного планування та розвитку бізнесу в нестабільних умовах.

Питання теми:

1. Актуальність стратегічного планування та розвитку бізнесу в нестабільних умовах.

2. Вплив зовнішнього середовища на процес стратегічного планування.

3. Стратегічне планування як ефективний інструмент управління бізнесом.

В рамках семінару було проведено опитування, в якому взяло участь 114 респондентів, де визначали «Що в житті саме важливе?».

Результати опитування показали, що респонденти обрали:

37,7% – здоров’я;

28,1% – щастя;

19,3 % – свобода;

7,9% – гроші;

4,4% – успіх;

1,8 % – друзі;

0,9% – зв’язки.

Звичайно, ми усі розуміємо, що кожен варіант має своє важливе значення, тому бажаємо усім бути здоровими, щасливими та успішними, мати свободу, гроші, друзів та зв’язки для реалізації своїх мрій та успішних бізнес-проєктів!

Серію бізнес-семінарів спільно з ХРФПП організовують Департамент економіки та міжнародних відносин ХОВА, ГУ ДПС у Харківській області, Харківський обласний центр молоді, ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму», Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, навчально-науковий інститут «Каразінський банківський інститут», Українська інженерно-педагогічна академія, ХОГО «Спілка ветеранів АТО», ГО «ФОПРАЗОМUA», Харківська філія обласного центру зайнятості.

Викладачі та здобувачі кафедри маркетингу та торговельного підприємництва взяли активну участь у семінарі.

Дякуємо усім учасникам програми «Школа малого бізнесу» «Лабораторія успіху» за активну участь! Дякуємо організаторам!

Бажаємо успіхів!