УІПА долучилася до Школи стійкості університетів

 

 

Протягом 11-12 березня на базі Київської школи економіки / Kyiv School of Economics відбулася дводенна Школа стійкості університетів, ініційована Альянсом українських університетів.

Школа була спрямована на обговорення викликів для ЗВО в Україні, пошуку, мобілізації і залучення матеріальних, трудових та фінансових ресурсів задля зміцнення та відновлення України.

У перший день Школи представники українських вишів ділилися досвідом та спільно шукали кращі рішення у форматі «світового кафе» у таких тематичних секціях:

− академічна доброчесність;

− якісна дистанційна освіта;

− міжнародні партнери;

− життєдіяльність кампусу;

− психічне здоров’я.

Під час другого дня Школи відбулися потужні панельні дискусії про:

− важливість альянсу провідних університетів України;

− про суспільно відповідальні університети, їх досвід і практики;

− про відтік мізків в умовах війни та роль закладів вищої освіти в припливі талантів в Україну;

− про досвід подолання викликів і загроз, про стійкі університети.

Українську інженерно-педагогічну академію на заході представляв керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності УІПА, завідувач навчальної лабораторії Центру розвитку кар’єри, креативності та підприємництва Роман НЕСТЕРЕНКО.

Дякуємо організаторам за надважливу ініціативу, гостинність та допомогу у пошуку відповідей на питання про розбудову суспільно відповідальних університетів, підтримку стійкості університетських спільнот, якісну дистанційну освіту, повернення талановитих українців додому, ментальне здоров’я здобувачів та викладачів, академічну доброчесність, життєдіяльність кампусу та міжнародну співпрацю.