Зустріч здобувачів кафедр ХТЛПД і РГТБ УІПА із представниками Асоціації U.C.M (Італія) щодо літніх практик

 

Для здобувачів вищої освіти кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну та кафедри ресторанного, готельного та туристичного бізнесу було організовано зустріч із представниками Асоціації U.C.M «Unione Cuachi del Mediterrlneo» (Італія).

Основною сферою інтересів Асоціації UCM Italy є популяризація традицій і культури південно-італійської кухні, гостинності та туризму. Партнерами асоціації є професійні кухарі, готельєри та власники різних підприємств туристичної сфери Італії.

Під час презентації здобувачам було запропоновано взяти участь у Проєкті EuroEst, метою якого є співпраця та професійний обмін з українськими закладами вищої освіти, розширення міжнародної мобільності, надання можливості здобувачам протягом літньої практики ознайомитися зі способом функціонування індустрії туризму на всіх рівнях.

Курс підготовки до літньої практики складається з двох частин:

Перша частина – це лекції з італійської мови, які проводять фахівці асоціації відповідно до вакансії, обраної здобувачем. Фахівці прагнуть подолати мовний бар’єр під час лекцій, для того щоб засвоїти всю необхідну інформацію, яка буде надаватись фахівцями під час літньої практики.

Друга частина – це майстер-класи, на яких фахівці знайомлять здобувачів із особливостями приготування італійських страв, правилами обслуговування споживачів та організацією робочого процесу виробництва харчової продукції.

Після закінчення літньої практики, здобувачам видаються іменні сертифікати міжнародного рівня, які сприяють працевлаштуванню в закладах ресторанного господарства Італії та Європи.