Здобувачі та співробітники УІПА відвідали Полтаву

 

З ініціативи Студентського Сенату за підтримки керівництва і профкому Української інженерно-педагогічної академії здобувачі та співробітники 21 квітня відвідали м. Полтава. Під час поїздки вони побачили ключові туристичні родзинки міста.

Подорож почалася із Хрестовоздвиженського монастиря. Це єдина в Україні семиголова церква в стилі бароко, яка зберіглася до наших днів. Під час відвідування здобувачі та співробітники змогли побачити справжній хресний хід. Крім того, кожен мав можливість побувати у однокупольній Троїцькій церкві, а також спуститися у крипту, де зберігаються дуже рідкісні і старі ікони.

Далі автобус відвіз усіх до Іванової гори – високого мальовничого пагорба, який підноситься над річкою Ворскла. Саме звідси відкривається неймовірна панорама на місто. Також здобувачі та співробітники академії сфотографувалися біля білосніжної альтанки – візитівки м. Полтави.

На цій же горі знаходиться ще один незаперечний символ міста – Пам'ятник галушці. Він символізує сімейний достаток і затишок і, разом з тим, зображує традиційну коронну страву Полтавського регіону.

Далі здобувачі відвідали Музей-садибу Івана Котляревського. Вони мали можливість оглянути етно-хату, комору, повітку і криницю, аби ближче ознайомитися з епохою відомого літератора. Кожному особливо сподобалась етно-хата, у п'яти кімнатах якої знаходиться музей, де можна побачити особисті речі І. Котляревського, його архів, матеріали та документи.

Також здобувачі та співробітники УІПА відправились на центральну площу міста – Круглу площу. Там кожен мав вільний час, для того, щоб, не поспішаючи, зробити гарні фото, купити сувеніри на згадку про неймовірну подорож та роздивитись архітектурні пам`ятки міста.

Наприкінці кожен мав змогу скуштувати та взяти з собою до Харкова знамениту страву Полтавщини - галушки.

Неймовірна подорож промайнула як одна мить. Здобувачі та співробітники УІПА залишились у захваті від колоритної Полтави.