Кафедра АМЕТ УІПА провела виховний захід, присвячений Міжнародному дню пам’яті Чорнобильської катастрофи

 

Викладачами кафедри автоматизації, метрології та енергоефективних технологій факультету енергетики і автоматизації Української інженерно-педагогічної академії 26 квітня було проведено виховний захід, присвячений Міжнародному дню пам’яті Чорнобильської катастрофи. На захід долучилися майже 100 слухачів, серед яких були представники студентства та професорсько-викладацького складу академії.

Доповідачка Артюх Світлана (заступник декана факультету ЕіА) у своїй презентації навела факти негативних наслідків Чорнобильської аварії та аварії, що сталася на станції Фукусіма. Вона наголосила, що 26 квітня відзначають також і Міжнародний день пам’яті жертв ядерних аварій у світі. Лише дві аварії на атомних станціях, а саме аварії, що сталися у квітні 1986 року на ЧАЕС та аварія у березні 2011 року на Фукусімі (Японія), кваліфіковані у світі за найвищим 7 рівнем небезпеки, згідно міжнародної класифікації. Саме тому ядерні катастрофи Чорнобиля і Фукусіми – це одна загальна трагедія для людства. І наше завдання не допустити цього у майбутньому.

У рамках заходу було запропоновано перегляд відео репортажу: «ЧАЕС після окупації», який висвітлює факт ядерного тероризму росії під час повномасштабного вторгнення на територію України з 24 лютого по 3 квітня 2022 року. Доповідачка закликала усіх пам’ятати та не допускати повторення таких подій у майбутньому. Адже вони варті консолідації заради порятунку та миру. Своїм відлунням вони спонукають нас до пильності та єдності.

Дякуємо за цікаву доповідь Світлані Артюх.

Велика подяка здобувачам та викладачам академії!

Разом до Перемоги!