Пішла з життя професор УІПА Лазаренко Валентина Іванівна

 

Шановні друзі! Сумна новина.

Пішла з життя добра, чуйна, весела, позитивна людина з великими серцем і бажанням жити та творити.

22 жовтня 2022 року, у віці 88 років, не стало Лазаренко Валентини Іванівни, професорки Української інженерно-педагогічної академії, колишньої завідувачки кафедри опору матеріалів і теоретичної механіки.

Валентина Іванівна народилася в Харкові 16 листопада 1933 року, пережила буремні часи Другої світової війни, закінчила Гірничий інститут, працювала в нашій академії ще за часів УЗПІ з 1962 року на кафедрі опору матеріалів. У 1967 році вона захистила кандидатську дисертацію та завідувала кафедрою після смерті проф. Давидова до 2002 року.

Велику частину свого життя та енергії Валентина Іванівна віддавала роботі з молоддю на посаді керівника культурного центру Української інженерно-педагогічної академії. Завдяки її зусиллям та таланту студентське життя нашої академії було веселим, творчим та мало ту неповторну атмосферу культурного зростання та розвитку молодого покоління.

Протягом свого життя Валентина Іванівна підготувала тисячі висококваліфікованих фахівців своєї справи з якісною вищою технічною та інженерно-педагогічною освітою.

На жаль, клята війна зробила свою «чорну» справу – вкоротила віку людині, яка вірила у найкраще, піклувалася про всіх близьких, віддавала частину свого серця своїм рідним і близьким, своїм учням та своїй улюбленій справі.

Уся велика родина Української інженерно-педагогічної академії висловлює щире співчуття рідним та близьким Валентини Іванівни. 

Вічна пам’ять.