День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр.

 

Сьогодні, 8 травня, ми відзначаємо День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Страшна війна 1941-1945 років, в якій взяла участь 61 держава світу, а це 80% населення усього світу. Загалом до армій країн-учасниць війни було залучено понад 110 мільйонів солдатів. Загальні втрати військових та цивільного населення під час війни за різними даними становлять від 50 до 75 мільйонів людей.

Страшні роки, страшні цифри!..

Кожного року ми вшановували пам’ять полеглих воїнів, дякували їм за їх подвиг і за те, що ми можемо жити в мирі, казали «Ніколи знову!».

Але ... Війна знов прийшла до наших домівок у 2014 року, коли почалась тоді ще АТО і 24 лютого 2022 року, коли почалось повномасштабне вторгнення військ росії в Україну. Коли вся наша країна прокинулась від вибухів і тепер вже ми з вами відчуваємо всі ті жахіття, які переживали наші батьки, дідусі, бабусі …

І сьогодні ми з вами відбуваємо напад країни-терориста, боронимо нашу землю тепер вже від російського загарбника, відстоюємо наше життя, свободу та незалежність! 

Сьогодні ми кажемо «Дякую!» всім полеглим воїнам Другої світової війни, пам’ятаємо ваш великий подвиг заради майбутніх поколінь.

І так само кажемо «Дякую!» нашим Захисникам, які сьогодні встали на захист нас і нашої держави, даючи нам змогу жити, працювати, навчатись! 

Дякуємо всім Захисникам!

Вічна слава і пам’ять полеглим!