Євроклуб УІПА провів спільне засідання з нагоди Дня Європи

 

Для України святкування Дня Європи спільно з іншими країнами-членами Союзу є дуже важливою подією. Україна рухається до європейського майбутнього; важливою складовою змін у нашій країні стає переймання європейських традицій та міжнародних свят. Зокрема, йдеться й про День Європи, який цього року Україна відзначає спільно з іншими країнами 9 травня.

Євроклуб УІПА 8 травня спільно з партнерськими євроклубами WWW (White World Wide) Харківського ліцею № 80 та «Open World» Харківського ліцею № 144 провели урочистий захід, присвячений цій визначній події.

Понад 50 учасників, які долучилися до свята, мали можливість узнати багато цікавого про нове для українців свято. Яскраві презентації студентів 1 курсу УІПА Тараканової Л., Торяник С. містили цікаву інформацію про історію виникнення свята, робота Толокнеєвої А. показала багато спільного між українцями та європейцями. Карасава С. (ліцей 144) поділилася своїм досвідом та враженнями, отриманими під час участі в проєктах ЄС.

Координаторка євроклубу УІПА доц. Шапаренко О.В. закликала ліцеїстів приєднуватися до сім’ї академії та будувати свою кар’єру разом з УІПА, оскільки студенти УІПА беруть активну участь у численних програмах обмінів з іншими університетами Європи.

Свято проводилось англійською мовою та завершилось вікторіною про День Європи. Велика подяка викладачам та студентам, що долучилися до підготовки та проведення свята.