В УІПА успішно стартувала 4-та Міжнародна школа педагогічної майстерності «Освіта 4.0 та педагогічна досконалість»

 

У межах реалізації проєкту «Зміцнення потенціалу педагогічних вищих навчальних закладів України» за підтримки Чеської агенції розвитку 15 грудня викладачі Української інженерно-педагогічної академії, Марина ВАСИЛЬЄВА, д.п.н., професор, проректор з науково-педагогічної роботи, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти і Роман НЕСТЕРЕНКО, керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності, старший викладач кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти виступили з повідомленнями про результати навчальних візитів до Університету Масарика м. Брно (Чехія). Презентація результатів відбулася під час першого дня роботи Четвертої міжнародної школи педагогічної майстерності «Освіта 4.0 та педагогічна досконалість», яка проходила на базі Української інженерно-педагогічної академії з ініціативи Громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти».

Марина Васильєва презентувала тему «Сучасні тренди та інновації в педагогічній освіті» з висвітлення досвіду реалізації ідей критичної педагогіки в закладах освіти Чеської республіки. Роман Нестеренко поділився ідеями за темою «Інтернаціоналізація педагогічної освіти: виклики та можливості» з обговоренням можливостей, які використовує Університет Масарика м. Брно для інтернаціоналізації, і які мають потенціал для українських закладів вищої освіти.

Учасниками спілкування стали викладачі Української інженерно-педагогічної академії, гаранти ОП, слухачі програм підвищення кваліфікації, викладачі та майстри виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти, аспіранти, здобувачі освіти за педагогічними спеціальностями (близько 130 осіб).

Питання викликали інтерес і дискусійне обговорення. Спікери відповіли на питання, поділилися власними враженнями від навчальних поїздок. Вдячні організаторам, зокрема Голові Громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти» Тетяні Бондаренко, чеським колегам з педагогічного факультету Університету Масарика – Зденке Вагнеровій і Ленке Гуловій.