Представники УІПА взяли участь у стажуванні за проєктом «Зміцнення можливостей українських академічних працівників в інноваційній педагогічній та психологічній освіті та дослідженнях»

 

Делегація Української інженерно-педагогічної академії 10-12 червня взяла участь у 3-денній інтенсивній програмі міжнародного стажування на тему «Інновації в освіті, впровадження знань у підготовку майбутніх вчителів» разом з представниками проєктної команди, які представлені наступними ЗВО:

‒ Університет Григорія Сковороди в Переяславі;

‒ Державний вищий навчальний заклад «Донбаський державний педагогічний університет»;

‒ Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.  Короленка;

‒ Запорізький національний університет;

‒ Українська інженерно-педагогічна академія.

Організатор стажування та координатор проєкту Університет імені Масарика (м. Брно, Чехія).

Заходи проходили у форматі офлайн у м. Трускавець, Львівська обл. На базі готелю «Vita Park. Старий дуб».

Академію на заході представляли:

‒ проректорка УІПА, професорка кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Марина ВАСИЛЬЄВА;

‒ керівник постійно діючої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності УІПА, старший викладач кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Роман НЕСТЕРЕНКО;

‒ асистентка кафедри практичної психології Катерина АБАКУМОВА;

‒ асистентка кафедри практичної психології Маргарита ЛАДИКА;

‒ магістрантка кафедри практичної психології Ольга КАЙДАЛОВА.

Програма включала лекційні блоки, роботу в групах зі створення 30-годинного навчального курсу, семінари з підготовки методичних матеріалів та методики дослідження.

Учасники стажування прослухали лекції «Проблемна поведінка, пов’язана з залежностями; нові види залежностей» та «Профілактика синдрому вигорання: стратегія та інструменти для сталого виконання педагогічної професії» від доктора філософії Алоіса Данєка; «Духовна грамотність як інструмент будування витривалості суспільства» та «Якісні дослідницькі методи – презентація методології та результатів» від доктора філософії Міхала Черного.

Команда УІПА презентувала свій силабус курсу обсягом 3 кредити ЄКТС, який буде впроваджено у підготовку здобувачів кафедри практичної психології УІПА.

Усі разом учасники стажування обговорили подальші активності в межах проєкту, скоригували очікувані результати, а також підвели проміжні підсумки реалізації проєкту.

Стажування відбувалось в рамках проєкту Університету Масарика «Зміцнення можливостей українських академічних працівників в інноваційній педагогічній та психологічній освіті та дослідженнях», у співпраці з партнерами з України.

Проєкт підтримано з ресурсів Міністерства закордонних справ Чехії в межах співпраці з розвитку, що впроваджується за кордоном.