Координаційна зустріч робочої групи проєкту TEX4YUA

 

В онлайн-режимі відбулася чергова нарада проєктних команд виконавців українсько-шведського проєкту TEX4YUA «Sustainable Excellence for Ukrainian Youth in the Textile and Apparel Industry / Стала досконалість для української молоді в текстильній та швейній промисловості».

Проєкт TEX4YUA реалізується в рамках програми Шведського інституту SI Baltic Sea Neighbourhood Programme.

Партнери проєкту TEX4YUA:

‒ The Swedish school of textiles (University of Boras)

‒ Українська інженерно-педагогічна академія (м. Харків)

‒ Луцький національний технічний університет

‒ ГО «Innovation Generation» (м. Харків)

На координаційній нараді було обговорено попередні результати анкетування українських респондентів з питання вивчення попиту на текстильну та швейну освіту в Україні.

Основні цілі анкетування – з’ясувати потреби та очікування щодо програм, предметів та методів навчання у галузі текстильної та швейної освіти, а також з’ясувати можливості розвитку текстильного сектору в контексті освітніх потреб. Для анкетування були залучені цільові групи, що включають представників текстильної та швейної промисловості, фахівців освітньої галузі відповідного напряму, здобувачів освіти і молодих фахівців галузі. Результати анкетування повинні стати основою для формування ефективної стратегії розвитку освітніх програм у галузі легкої промисловості відповідно до потреб сучасного ринку праці та індустріальних вимог.

В результаті наради уточнені основні курси, які будуть розроблені університетом Бораса (Швеція) для впровадження в освітню систему України. Зміст курсів буде уточнено після ретельного аналізу результатів анкетування. Також представники робочої групи обговорили структуру сайту, на якому буде розміщено інформацію про проєкт та деякі деталі підписаної угоди.