Викладачі УІПА взяли участь у міжнародній конференції «The Future of Higher Education Management in the EHEA: Trends and Challenges – International Online Conference & Bar Camp»

 

Викладачки Української інженерно-педагогічної академії доцентка кафедри економіки та менеджменту Юлія ДУДНЄВА, проректорка з науково-педагогічної роботи, професорка кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Марина ВАСИЛЬЄВА та професорка кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики Тетяна БОНДАРЕНКО взяли участь у міжнародній онлайн-конференції «The Future of Higher Education Management in the EHEA: Trends and Challenges – International Online Conference & Bar Camp», яка відбулася 4 липня 2024 року.

Захід об’єднав освітян, науковців та управлінців з різних країн для обговорення актуальних питань і тенденцій у сфері управління вищою освітою в рамках Європейського простору вищої освіти (EHEA).

Конференція відбулася одночасно в рамках двох проєктів «THEA Ukraine X (Multiplication Trainings for Higher Education Administrators in Ukraine)» та «Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation», які спрямовані на розширення можливостей українських менеджерів вищої освіти. Саме тому особливу увагу було приділено перспективі щодо стратегії інтеграції українських університетів в міжнародну академічну спільноту та підвищення якості освітніх послуг.

Під час Bar Camp-сесій учасники обговорили такі проблеми:

‒ стратегічні рамки спільного майбутнього в Європейському просторі вищої освіти;

‒ академічна свобода та університетський менеджмент;

‒ Collaborative Online International Learning (COIL);

‒ вирішення проблем вищої освіти, громадянства та міграції через мистецтво і науку;

‒ виклики для українських здобувачів, які вимушені покинути країну через війну та звершувати навчання дистанційно та інші.

Такий формат заходу сприяв створенню творчої та продуктивної атмосфери, що надихала на подальшу співпрацю та розвиток міжнародних контактів.