Оголошено другий конкурс в межах програми MSCA4Ukraine 2024

 

Завдяки нещодавньому додатковому фінансуванню в розмірі 10 мільйонів євро, яке виділила на підтримку українських дослідників Європейська комісія, ініціатива MSCA4Ukraine надасть додаткову підтримку дослідникам, які змушені були покинути територію України через збройну агресію проти нашої держави. Близько 50 стипендіатів зможуть безпечно продовжувати свої дослідження в наукових установах на території  ЄС та країн, що асоційовані з Програмою «Горизонт Європа», отримавши доступ до навчання, опанування нових навичок та можливостей кар’єрного розвитку. Особлива підтримка буде надаватися організаціям, які приймають дослідників, а також тим стипендіатам, які переїжджають разом зі своїми сім’ями.

14 червня 2024 року відбувся презентаційний захід , присвячений перезапуску програми MSCA4Ukraine, а також інформаційна сесія для потенційних організацій-заявників та дослідників з України.

Запис події вже доступний на YouTube: https://youtu.be/nh8V1hjKo2o

Інформуємо, що онлайн-портал для подачі заявок на участь у програмі буде відкрито з 5 серпня по 5 вересня 2024 року.

Попередня інформація про майбутній конкурс, а також всі матеріали, необхідні для підготовки заявки, в тому числі інформація про критерії прийнятності кандидатів, терміни конкурсу та документи доступні на сайті MSCA4Ukraine за посиланням