В УІПА відзначили День науки

 

В Українській інженерно-педагогічній академії 17 травня в режимі відео-конференції був відсвяткований День науки. Проректор з наукової роботи Олександр КУПРІЯНОВ привітав всіх зі святом та відзначив важливу роль науки для суспільства, особливо у воєнний час, а також підкреслив, що всі спеціальності і наукові напрямки академії знадобляться для відбудови країни після нашої перемоги. Проректор подякував науковцям за роботу, яка не переривається навіть у воєнний час.

В рамках Дня науки у заході з доповідями виступили провідні науковці та здобувачі освіти.

Завідувачка кафедри маркетингу та торговельного підприємництва Вікторія ЧОБІТОК представила презентацію про «Європейський досвід експертизи товарів у митній справі» в рамках ERASMUS+ проєкту Жан Моне EDETMS.

Доцент кафедри освітніх технологій та охорони праці (м. Бахмут) Юлія БОБРИКОВА розповіла про «Військово-патріотичне виховання як засіб формування національної ідентичності українців».

Старший викладач кафедри краєзнавчо-туристичної роботи, соціальних і гуманітарних наук Наталія ВОЛОВЧУК представила наукову доповідь на тему: «Переосмислення концепції спільного світу Ханни Арендт в українському контексті», яку досліджує в рамках грантового проєкту у Гронінгенському університеті (Нідерланди).

Студентка 4 курсу групи ДЕА-ПОЕн22пр Лариса СЛОНЬОВА зробила доповідь на тему: «Експертне оцінювання якості дуальної системи професійної освіти майбутніх газозварювальників засобом кваліметричного моделювання». Дана наукова робота отримала призове місце на Всеукраїнському конкурсу наукових робіт зі спеціальності «Професійна освіта», науковий керівник Вероніка БАКАТАНОВА.

Керівниця групи з наукової діяльності Ганна ГРІНЧЕНКО представила презентацію з результатами наукової діяльності та здобутків науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти УІПА за 2023/2024 н.р.

Наприкінці заходу пройшло урочисте нагородження науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти Почесними грамотами за вагомі наукові здобутки.