Робочий візит делегації факультету енергетики і автоматизації УІПА на Запорізьку АЕС

 

Для відновлення взаємодії між Українською інженерно-педагогічною академією та Запорізькою атомною електростанцією 28 та 29 жовтня делегація факультету енергетики і автоматизації у складі декану факультету Наталії Антоненко, завідувача кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики Артема Чернюка та доцентів тієї ж кафедри Юлії Олійник і Костянтина Бровко відвідали Навчально-тренувальний центр Запорізької атомної електростанції.

Раніше УІПА саме в Енергодарі готували кадри для Запорізької АЕС. Багато фахівців, які сьогодні займають керівні посади на ЗАЕС, мають диплом нашого навчального закладу. Сьогодні факультет енергетики і автоматизації УІПА очолюють молоді фахівці, які в свій час проходили практику на Запорізькій АЕС та знають специфіку підприємства.

Цієї осені начальник НТЦ Валерій Мартинюк із дружнім візитом відвідав академію. У відповідь представники УІПА ініціювали візит на ЗАЕС.

Під час візиту на Запорізьку атомну електростанцію представники академії презентували наш навчальний заклад, зокрема факультет енергетики і автоматизації. Фахівці НТЦ, у сою чергу, розповіли про напрямки підготовки на підприємстві, після чого провели екскурсію по електротехнічним лабораторіям тренажерного комплексу спеціальної підготовки (ТКСП) та загальну оглядову екскурсію тренажерним комплексом навчально-тренувального центру. Також представники академії відвідали відкритий розподільчий пристрій 750, електричний цех, де ознайомилися з основним обладнанням.

На зустрічі підіймалися питання щодо організації виробничої та переддипломної практики у підрозділах ЗАЕС та стажування викладачів на підприємстві. У свою чергу представники УІПА запросили інструкторський персонал для підвищення кваліфікації в нашому начальному закладі.

Під час зустрічі була обговорена низка спільних проєктів з підготовки фахівців для атомної енергетики (одним із пріоритетних – максимальне наближення навчальних планів академії до специфіки Запорізької АЕС).

За підсумками візиту вироблено стратегію щодо подальшої співпраці УІПА із ДП НАЕК Енергоатом.