Роз’яснення УЦОЯО щодо сертифікатів учасників ЗНО

 

Український центр оцінювання якості освіти надав детальні роз’яснення щодо необхідності цьогорічним вступникам до українських ЗВО сертифікату учасника зовнішнього незалежного оцінювання.

За вже встановленою МОН України процедурою вступу у 2022 році замість традиційного ЗНО для вступу на бакалавріат цього року заплановано проведення національного мультипредметного тесту (далі – НМТ).

Щоб узяти участь у цьому тестуванні і мати змогу вступити в український виш цього року, необхідно до 9 квітня зареєструватися  на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Для участі в НМТ сертифікат учасника ЗНО не потрібен, однак для комунікації з учасниками (підтвердження бажання взяти участь у тестуванні, вибір очікуваного міста перебування на час тестування тощо) буде використано Інформаційну сторінку учасника ЗНО.  Доступ до неї здійснюється за номером та PIN-кодом, зазначеними в сертифікаті.

Тим, хто вже має сертифікат, потрібно обов’язково занотувати його номер і PIN-код, аби надалі використовувати їх для входу на свою Інформаційну сторінку.

Якщо ви вже зареєструвалися для проходження тестування, однак не маєте ані сертифіката, ані інформації щодо його номера і PIN-коду, не хвилюйтеся: невдовзі співробітники Українського центру оцінювання якості освіти повідомлять вам, як дізнатися дані для входу на свою Інформаційну сторінку.

 

Ще раз підкреслюємо, що дана процедура вступу розроблена і діє виключно для вступників цього року з огляду на війну в нашій країні і неможливість провести вступну кампанію у традиційному форматі ЗНО.