Екзаменаційні центри НМТ в Європі

 

До уваги абітурієнтів, які наразі знаходяться за кордоном, але хочуть вступити до українського закладу вищої освіти!

Міністерство освіти і науки України інформує про створені для вас можливості скласти національний мультипредметний тест в країні вашого перебування.

Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими партнерами, провести тестування заплановано в 39 містах таких країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Нагадуємо! На своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 7 червня включно необхідно підтвердити своє бажання взяти участь в НМТ та вказати плановане місце свого перебування на момент проведення тестування. А з 21 червня до 7 липня, під час другого етапу підтвердження участі в тестуванні, обов’язково зробити свій остаточний вибір населеного пункту в Україні або міста/країни за кордоном.

Процедура та формат проведення НМТ закордоном буде абсолютно ідентичним тому, що проводитиметься в Україні. З учасниками працюватимуть україномовні педагоги, навчені українськими експертами. 

Також команда УЦОЯО зауважує, що перелік закордонних міст, запропонований для потенційних учасників НМТ, не є остаточним, перемовини з деякими країнами ще тривають.