Роковини трагедії Бабиного Яру. УІПА вшановує…

 

Саме у цей день, 29 вересня 1941 року, на околиці Києва відбулась одна з найстрашніших трагедії Другої світової війни – масовий розстріл єврейського населення підрозділами СС і німецької поліції.

Загалом Бабин Яр був місцем масових вбивств ще впродовж 3 років – 1941-1943. За цей час фашистські війська розстріляли тут десятки тисяч людей як єврейської, так і інших національностей, серед яких було й багато українців.

За підрахунками на цьому місті загинуло близько 100 тисяч людей.

Одна з тих, хто пережила цю трагедію і змогла залишитись в живих, так згадувала ті події: «Щоразу я бачила нову групу чоловіків і жінок, літніх людей і дітей, яких змушували роздягатися. Усіх [їх] заводили до рову, де автоматники їх розстрілювали. Потім приводили наступну групу... Я бачила цей жах на власні очі. Хоча я стояла не близько біля ями, до мене долинали страшні крики переляканих людей і тихі дитячі голоси, що кликали: «Мамо, мамо…». 

Нажаль, сьогодні наш народ знов переживає геноцид, знову українців нищить фашистська армія, тільки сьогодні – це армія росії… Розстріли мирного населення, масові поховання, Буча, Ізюм… 

Але ми вистоїмо, ми переможемо, бо ми на своїй землі і захищаємо СВІЙ дім! 

Нагадаємо, що подякувати нашим Захисникам і Захисницям можна через участь у Благодійній акції від УІПА «Із вдячністю в серці»