Розширене засідання кафедри ІКТМ УІПА, присвячене спогадам про видатного науковця, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, професора Литвина О.М.

 

Розширене засідання кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики Української інженерно-педагогічної академії, присвячене спогадам про Людину, Вченого, Вчителя доктора фізико-математичних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Олега Миколайовича Литвина відбулося 7 лютого.

Засідання розпочала Олеся Петрівна Нечуйвітер – завідувачка кафедри ІКТіМ, доктор фізико-математичних наук, професор, учениця Олега Миколайовича. В своєму виступі Олеся Петрівна пригадала, як 1 січня 1995 року в академії була створена кафедра прикладної математики, яку очолював Олег Миколайович, як створювався науковий напрямок та школа видатного вченого. Олеся Петрівна також відмітила, що свій життєвий шлях Олег Миколайович не міг уявити без Української інженерно-педагогічної академії. Колектив академії в особі ректора, тоді професора, доктора педагогічних наук Олени Едуардівни Коваленко, завжди відзначав результати діяльності Олега Миколайовича.

На засіданні виступили проректор з наукової роботи, доктор технічних наук, професор Олександр Володимирович Купріянов, який зосередив свою увагу на тісній співпраці Олега Миколайовича Литвина з науковими установами, зокрема з Інститутом кібернетики НАН України, а також проректор з наукової роботи УІПА часів існування кафедри прикладної математики, доктор педагогічних наук, професор Микола Іванович Лазарєв зі спогадами про плідну роботу вченого, про його наукові здобутки та їх вплив на наукові досягнення академії в цілому.

Зворушливим моментом на засіданні кафедри були спогади Олега Олеговича Литвина – доктора фізико-математичних наук, завідувача кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну УІПА, сина талановитого вченого та мудрого керівника Олега Миколайовича.

Від учнів своїми спогадами про вчителя поділилися завідувачка кафедри вищої математики Національного технічного університету «ХПІ», доктор фізико-математичних наук, професор Юлія Ігорівна Першина, завідувачка кафедри електромеханічних та комп’ютерних систем ННППІ УІПА (м. Бахмут), кандидат фізико-математичних наук Інна Віталіївна Нефьодова, доцент кафедри електромеханічних та комп’ютерних систем ННППІ УІПА (м. Бахмут), кандидат фізико-математичних наук Галина Володимирівна Залужна, доктор економічних наук Крістіна Євгеніївна Бабенко, старший викладач кафедри ІКТіМ Євгенія Леонідівна Хурдей, кандидат фізико-математичних наук Олексій Валерійович Славік. Слова вдячності науковому керівнику були зачитані від кандидата фізико-математичних наук Олени Віталіївни Ярмош та доцента технічних наук Галини Анатоліївни Мірошниченко.

Свої думки про Олега Миколайовича Литвина, як про колегу, про Людину з великої літери висловили керівник ННППІ УІПА (м. Бахмут), кандидат технічних наук, доцент Валерій Віталійович Коломієць, викладачі кафедри – доктор педагогічних наук Тетяна Сергіївна Бондаренко, кандидат педагогічних наук Галина Іванівна Сажко, кандидат технічних наук Сергій Миколайович Трохимчук, молодий науковець кафедри Володимир Володимирович Сівіцкий, лаборанти Лариса Анатоліївна Чебітько та Любов Андріївна Соболь. 

Світла пам’ять Людині, Вченому, Вчителю Олегу Миколайовичу Литвину!