У Харкові перейменують вулицю на честь видатного викладача УІПА Малицького Ігоря Федоровича

 

Очільник ХОВА Олег Синєгубов 26 липня підписав розпорядження про нові назви для трьох станцій метро та 48 топонімів у Харкові. В тому числі вулицю Нікітіна перейменували на честь почесного громадянина Харкова та викладача УІПА Малицького Ігоря Федоровича.

Малицький Ігор Федорович (1925–2021) — науковець, громадський діяч. Борець з нацизмом, в’язень чотирьох концентраційних нацистських таборів. Упродовж 59 років працював в Українській інженерно-педагогічній академії, де у 1979–1989 рр. завідував кафедрою технології машинобудування. Відмінник освіти України. Був головою Харківської обласної ради борців антинацистського опору. З початком російсько-української війни у 2014 році продемонстрував активну патріотичну позицію, всіляко підтримував українських захисників, виїздив на бойові позиції. Почесний громадянин міста Харкова (2017).

Перейменування вулиці є визнанням заслуг Ігоря Федоровича Малицького перед містом та країною, його видатного внеску в науку, освіту та патріотичну діяльність. Вічна пам’ять Ігорю Федоровичу.