Представник кар’єрного центру УІПА відвідав тренінг «Доброчесність для молоді»

 

Представник кар’єрного центру Української інженерно-педагогічної академії, здобувач вищої освіти спеціальності «Практична психологія» Максим БАТУРІН став учасником дводенного тренінгу «Доброчесність та антикорупція».

Захід проходив наживо у місті Київ 21-22 серпня.

На першому дні тренінгу молодь та молодіжні працівники мали змогу дізнатися:

‒ що таке «корупція» та чим вона погана;

‒ що таке антикорупція;

‒ різницю між запобіганням та боротьбою з корупцією;

‒ які органи займаються антикорупцією;

‒ які є діджитал інструменти для запобігання корупції;

‒ що таке доброчесність і чому це важливо.

Практична частина першого дня дала змогу дізнатися, спробувати та проаналізувати як розробити свій тренінг від ідеї і до реалізації. Поділившись на декілька команд і поетапно пророблюючи свою ідею до написаного плану тренінгу.

Другий день складався з повторення і закріплення вивченої інформації у форматі квізів, гри «Що? Де? Коли?» та гри «Роль доброчесності», де учасники приймали роль різних позицій, вирішуючи питання та пояснюючи свою думку «Чи можна навчити доброчесністі молодь?». Гра складалась з 5 раундів, у кожному з яких учасники змінювали партнерів по команді і займали нову роль, це допомагало не тільки подивитися на питання з різних точок зору, але й посилити свої навички комунікації та вміння працювати у командах.

Також організатори розробили та презентували свій посібник «Доброчесність та антикорупція для студентської молоді: від теорії до практики». У посібнику є 2 блоки: перший теоретичний, у якому розповідаються та розкриваються основні поняття корупції та доброчесності, описані у контексті молоді, та практичну як розповісти про ці поняття молоді та студентам, описані конкретні техніки, вправи та ігри та корисна інформація й ресурси у додатку.

Виражаємо подяку організаторам, спікерам та партнерам заходу – Міністерству молоді та спорту України, Всеукраїнському молодіжному центру, Антикорупційному штабу, НАЗК, Ministry of foreign affairs of Denmark та UNDP за можливість поширювати корисну та важливу інформацію серед молоді.