Викладачки УІПА пройшли підвищення кваліфікації «Психологія та домедична допомога»

 

Викладачки Української інженерно-педагогічної академії, доцентка кафедри практичної психології, кандидатка психологічних наук Наталія Сергіївна КУЧЕРЕНКО та доцентка кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, кандидатка психологічних наук Юлія Олександрівна БІЛОЦЕРКІВСЬКА пройшли підвищення кваліфікації за темою «Психологія та домедична допомога».

Психологічна і домедична допомога є ключовими та важливими аспектами забезпечення психічного та фізичного здоровя людини. В сучасному світі, де стрес та психологічні проблеми стають дедалі поширеними, важливо мати знання та навички, які дозволять надати ефективну підтримку тим, хто цього потребує. Комбінування цих видів допомоги може допомогти людині відновити своє здоровя і покращити якість життя.

Програма підвищення кваліфікації включала наступні модулі:

‒ Психологічні основи саморегуляції.

‒ Медіаторство в роботі соціального працівника.

‒ Психологія стресу. Постравматичні стресові розлади.

‒ Принципи надання домедичної допомоги населенню.

‒ Фактори і типологія суїцидальної поведінки.

‒ Екстрена психологічна допомога в надзвичайних ситуаціях.

За результатами успішного проходження курсу підвищення кваліфікації викладачки Академії отримали сертифікати та корисні знання. Психологи мають бути підготовлені до різних ситуацій, вміти розпізнавати симптоми та надавати відповідну допомогу. І саме тому важливо постійно підвищувати свою кваліфікацію у цих сферах, щоб бути готовими до будь-яких викликів та ситуацій.