Звернення ректора УІПА Олени Коваленко з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 

У ці дні, 8 та 9 травня, у День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми вшановуємо всіх тих, хто загинув під час Другої світової війни, вшановуємо пам’ять українських воїнів, які зробили свій героїчний внесок у перемогу над Антигітлерівською коаліцією та висловлюємо повагу всім тим, хто боровся проти нацизму.

Усі ми у невичерпному боргу перед тими, хто віддав у тій війні свої життя, чия юність та молодість були покладені на вівтар перемоги. Ми пам’ятаємо жахи військового лихоліття з розповідей наших дідів, а сьогодні особливо цінуємо та розуміємо ціну мирного життя. Страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Наш земний уклін усім, хто пережив роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував Україну.

Ми пам’ятаємо, що перемагає той, хто захищає рідну землю. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучої перемоги сьогодні.

Вічна пам’ять загиблим, низький уклін живим!

Віримо в нашу перемогу! Живемо заради майбутнього нашої незалежної України!