Правнук професора УІПА, в’язня фашистських концтаборів Малицького І.Ф. передав свій спадок на купівлю «Байрактарів»

 

Правнук колишнього в’язня чотирьох фашистських концтаборів, професора Української інженерно-педагогічної академії Малицького Ігоря Федоровича передав свій спадок, які він отримав від прадіда, на купівлю «Байрактарів» для українських захисників. Федір зв’язався з Благодійним фондом Сергія Притули та передав Фонду суму у 25 тисяч гривень.

Мати хлопчика, онука Ігоря Федоровича Аліса так прокоментувала рішення сина: «Федор дуже хотів взяти участь у збиранні грошей на Байрактари. Думаю, що Ігор Малицький пишається тим, на яку справу пішла його спадщина». 

Нагадаємо, Ігор Федорович Малицький завжди був людиною з активною життєвою та громадською позицією, він пройшов крізь 4-ри фашистські концтабори, був головою Харківської обласної ради борців антифашистського опору, Почесним громадянином міста Харкова, вченим в галузі технології та складання процесів в машинобудуванні. Він дуже любив своїх студентів, все своє життя присвятивши їм та роботі в Українській інженерно-педагогічній академії – майже 60 років.

Він засуджував агресію росії щодо України, неодноразово бував на позиціях захисників України в зоні АТО (ООС). Він помер 23 листопада 2021 року у віці 96 років.

Ігор Малицький виховав достойне покоління, його онуки та правнуки виросли гідними свого славетного прадіда.