Привітання з Днем міста від ректора УІПА Коваленко О.Е.

 

Шановні колеги! Шановні студенти!

23 серпня – особливий день для  кожного харків’янина. У цей день Харків відзначає подвійне свято – День міста та День визволення Харкова від нацистських загарбників!

За роки свого існування наше місто перетворилося на великий обласний центр, науковий, освітній, культурний та промисловий осередок нашої держави. Сучасний Харків – мегаполіс з величезним інтелектуальним, науково-технічним та творчим потенціалом.

Це свято об’єднує всіх, кому небайдуже місто – його затишні вулиці і будівлі, сквери і дивовижні фонтани, парки і храми, його героїчне минуле і трудове сьогодення. День Харкова – це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав і залишився назавжди, закохавшись у це місто.

Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто ціною власного життя відстояв свободу рідного краю, хто невпинно наближав перемогу своєю працею в тилу! Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто творив його славетну історію, збагачував традиції, розбудовував та боронив від ворога.

У наші часи на долю улюбленого міста випало важке випробування – перебувати на передньому краї оборони цілісності України, протистояти агресору, який посягнув на незалежність нашої країни. Прекрасний Харків зазнає щоденних бомбардувань, обстрілів, руйнувань, але залишається незламним і нескореним українським містом, містом-героєм! І за це ми вдячні нашим захисникам і захисницям, які ціною власного життя відстоюють Харків та захищають незалежність України!

Сьогодні, незважаючи на військові дії, руйнування, постійну загрозу нашим життям, ми відзначаємо День Харкова з надією і вірою в майбутній розвиток та відбудову нашого міста та всієї України!

Від усієї душі зичу місту мирного неба, динамічного розвитку і процвітання! Разом розвиваємо наш прекрасний Харків, плекаємо його надбання та будуємо його гідне майбутнє!

Щиро вітаю вас, шановні друзі, зі святом! Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі, а кожен день додає вам енергії, снаги та впевненості в завтрашньому дні.

Нехай зростає та процвітає наше улюблене місто!

 

З повагою –

Олена Коваленко