Папський Саламанкський університет – новий стратегічний партнер УІПА з Королівства Іспанія

 

Українська інженерно-педагогічна академія та Universidad Pontificia de Salamanca (Папський Саламанкський університет, Іспанія) уклали велику угоду про міжнародну академічну співпрацю.

Метою цієї угоди є сприяння академічному співробітництву в галузі досліджень та освіти між нашими ЗВО, беручи до уваги, що вони поділяють спільні інтереси та цілі в академічній, науковій та культурній сферах.

Угода передбачає співпрацю між установами, яка складатиметься з:

  1. Обміну викладацьким та адміністративним персоналом як на короткий термін, так і довгострокові візити.
  2. Реалізації програм студентського обміну для здобувачів освіти усіх циклів.
  3. Сприяння науковій, академічній та культурній діяльності, такій як короткотермінові курси, семінари, практикуми, конференції, що становлять взаємний інтерес та обмін публікаціями й академічними матеріалами.
  4. Створення спільних дослідницьких проєктів, розробки офіційних пропозицій щодо фінансування цих проєктів та участі у міжнародних конкурсах.
  5. Розробки спільних навчальних програм та будь-якої іншої діяльності в рамках угоди, яка принесе користь для обох сторін.

Universidad Pontificia de Salamanca (Папський Саламанкський університет) приватний папський університет в Іспанії, у місті Саламанка. Заснований 1940 року, він веде свою історію від факультету теології та канонічного права старого Саламанкського університету (1218).

Університет має факультети філософії, психології, інформатики та педагогіки. Нараховує близько 6,5 тисяч здобувачів.

Папський Саламанкський університет (UPSA) посідає дев’яте місце серед 606 представлених європейських приватних університетів відповідно до результатів другого видання дослідження World University Ranking.