Візит делегації УІПА до Dunarea de Jos University of Galati (Румунія) у рамках реалізації міжнародної мобільності Erasmus+

 

У період з 19 по 23 вересня делегація Української інженерно-педагогічної академії у складі доцента кафедри економіки та менеджменту Юлії Федорової та доцента кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Юлії Білоцерківської взяли участь у 1-му Міжнародному тижні підготовки кадрів для академічного та адміністративного персоналу (ISTW) у партнерському виші – Університеті Нижнього Дунаю (Dunarea de Jos University of Galati), м. Галац, Румунія.

У заході взяли участь понад 40 співробітників з 16 країн (у тому числі Албанії, Алжиру, Вірменії, Тунісу, Азербайджану, Нікорагуа, Марокко, Румунії, Респубіки Молдови, Куби, Гаіті, Гандурасу, Косово, Таїланду, Палестину, В’єтнаму та України).

Метою участі у 1-му ISTW було:

− підвищення кваліфікації за основною тематикою ISTW: «Internationalization  and Digitalization in Higher Education»;

− обмін інформацією та найкращими практиками щодо співпраці в рамках програми Erasmus+;

− заохочення інших партнерських установ до співпраці і партнерства та інформування учасників щодо майбутніх наукових подій;

− ініціювання та посилення співпраці в напрямку підготовки майбутніх спільних проєктів і програм.

На спеціальній сесії знайомств наші представниці гідно представили широкій міжнародній спільноті нашу академію, її досягнення, здобутки, особливості та успішні підходи до інтернаціоналізації та розвитку педагогічної досконалості в УІПА.

Усі сесії міжнародного тижня супроводжувалися цікавими обговореннями різних точок зору та обміном досвіду. На основі пропозицій партнерів під час програми учасники також взяли участь у кількох настільних дискусіях з найактуальніших питань, зазначених у їхніх заявках.

У процесі дискусій представниці УІПА провели інформаційні лекції та практикуми:

− доцент Юлія Федорова на тему «Емоційний інтелект у бізнесі»;

− доцент Юлія Білоцерківська на тему «Психологія особистості та стресу».

Важливою складовою візиту стала участь у відкритій церемонії High Level Conference on Horizon Europe, за участю Європейського комісару з цифрової економіки та суспільства Марії Габрієл, ректора DJU of Galati проф. д-р інж. Пуйу Лючіан Джорджеску, Міністрів Румунії та Членів Європейського Парламенту.

Крім того, учасники мали можливість відвідати факультети DJU of Galati, де вони дізналися про систему освіти у Румунії та ознайомилися з інноваційними програмами та досягненнями в освіті.

Окрім офіційних зустрічей, для учасників було організовано значну кількість інтеграційних та культурних заходів:

− екскурсію по Університету Нижнього Дунаю та місту Галац;

− інтеграційну поїздку до міст Брашов та Пелеш (Brasov’s old city center, Peles Castle in Sinaia);

− відвідування Дунайського джаз, блюз та рок фестивалю 2022 (Dunube Jazz, Blues and Rock Festival 2022 in Sala Teatrului National de Opera si Opereta).

І, звичайно, була також нагода поговорити з представниками усіх зацікавлених установ про розвиток співпраці та плани на наступні навчальні роки. Зустрічі проходили за окремою програмою з головою Офісу міжнародного співробітництва та координатором університету Erasmus+ – пані Дувамна Стан.

Візит відбувався у рамках проєкту «Internationalization and Digitalization in Higher Education» Erasmus+ КА107 міжнародної мобільності викладацького складу та адміністративного персоналу з Dunarea de Jos University of Galati.