Ректор УІПА Олена Коваленко взяла участь у роботі методологічного семінару НАПН України «Науково-методичне забезпечення розвитку професійної освіти в умовах нових викликів»

 

Ректор Української інженерно-педагогічної академії професор Олена Едуардівна Коваленко 17 листопада взяла участь у роботі методологічного семінару «Науково-методичне забезпечення розвитку професійної освіти в умовах нових викликів».

Організатори семінару: Національна академія педагогічних наук України, відділення професійної освіти та освіти дорослих, Інститут професійної освіти та Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна.

Метою проведення семінару було обґрунтування методологічних, теоретичних і практичних проблем розвитку професійної освіти в умовах нових викликів та визначення конструктивних способів їх розв’язання у воєнний та повоєнний час.

Робота семінару складалась з 6-ти секційних засідань:

Секція 1. Методологічні й теоретичні основи модернізації професійної освіти в умовах повоєнного відновлення економіки.

Секція 2. Трансформація системи професійних кваліфікацій для потреб високотехнологічних галузей економіки.

Секція 3. Концептуальні засади розвитку особистості фахівця в системі безперервної освіти України.

Секція 4. Формування нової парадигми професійної орієнтації населення, кар’єрного розвитку та інноваційного підприємництва.

Секція 5. Цифрова трансформація професійної освіти.

Секція 6. Євроінтеграційні перспективи розвитку національної професійної освіти.

Захід проходив у форматі онлайн. На відкритті семінару та пленарному засіданні були присутні директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина Шумік, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь, член Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Ольга Коваль, президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко та представники провідних інституцій Національної академії педагогічних наук України, регіональних департаментів та управлінь освіти.

Серед учасників семінару були представлені і більшість науковців і викладачів Української інженерно-педагогічної академії, що опікуються підготовкою та перепідготовкою викладачів системи професійної (професійно-технічної) освіти України, на чолі з її ректоркою професором Оленою Коваленко.

Олена Едуардівна взяла участь у роботі секції №1 «Методологічні й теоретичні основи модернізації професійної освіти в умовах повоєнного відновлення економіки», де була у якості модератора та виступила з доповіддю на тему «Нова парадигма підготовки викладачів системи професійної (професійно-технічної) освіти в умовах повоєнного відновлення економіки». 

Запис пленарного засідання методологічного семінару «Науково-методичне забезпечення розвитку професійної освіти в умовах нових викликів»

Запис секції №1 «Методологічні й теоретичні основи модернізації професійної освіти в умовах повоєнного відновлення економіки»