Здобувачі кафедри ресторанного, готельного та туристичного бізнесу разом із старшим викладачем Галясним І. В. 8 квітня відвідали онлайн лекцію на тему: «Винороби в огні: історія виноробства 28 століть», спікером виступила відома сомельє та блогерка Анна-Євгенія Янченко, яка розповіла про появу, розвиток та перспективи цієї галузі в Україні.
Зокрема, поговорили про таке:
- чим українські винороби тішать покупців з усього світу;
- міфи про вино та їх розвінчання;
- які вина користуються найбільшим попитом в Україні та світі.
Студенти дізналися, що вина у нашому Причорномор’ї виготовляли ще за часів древніх греків, цим напоєм ласували Київські князі, а великі монастирі тримали свої виноградники. Нині, навіть незважаючи на повномасштабне вторгнення, українські крафтові винороби розвивають своє мистецтво. Їхні вина були представлені на найбільшій у світі виставці Prowein 2023.
Лекція проходила за підтримки благодійного фонду Bavovna.help. Під час заходу зібрано і передано кошти на потреби ЗСУ.