Лабораторні роботи з опору матеріалів від німецького університету PHWT в рамках ініціативи Twinning для студентів кафедри машинобудування, транспорту і зварювання

 

У рамках ініціативи «Єднання» (Twinning), що була започаткована британською компанією Сormack Consultancy Group, були знайдені партнери – європейські університети, які допомагають українським університетам у організації навчальної і наукової діяльності протягом війни, а також сприяють відновленню пошкодженої інфраструктури.

Партнером Української інженерно-педагогічної академії став Приватний університет бізнесу та технологій (Private Hochschule für Wirtschaft und Technik), що розташований в Німеччині у землі Нижня Саксонія з місцезнаходженнями у Вехті та Діпхольці, що був заснований у 1998 році. У кампусі в Діпхольці реалізуються чотири інженерні програми бакалавра в галузі електротехніки, машинобудування, мехатроніки та промислової інженерії. У Кампусі Вехта розташовано відділення бізнес-адміністрування та реалізуються чотири програм бакалавра з ділового адміністрування, бізнес-інформаційних систем та магістерська програма з ділового адміністрування та менеджменту.

У рамках співпраці фахівці з PHWT проводять цикл демонстраційних лабораторних робіт з опору матеріалів для студентів кафедри машинобудування, транспорту і зварювання. 6 червня були продемонстровані три лабораторні роботи:

  1. Ударна міцність пластмас.
  2. Міцність пластмас на подовження.
  3. Міцність сталі на подовження.

Лабораторні роботи були проведені на високому рівні і виявили жваву зацікавленість з української сторони. Особливо активно вели себе українські викладачі та студенти.

Дякуємо проф. доктору Крістіану Лаутеру та Мануелю Піллоні, що організували цикл лабораторних робіт, Томасу Шредеру, що провів чудову демонстрацію і пояснення. Переклад здійснював Олександр Бруннер, а за камерою був Джошуа Цвікла.